Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

SAP Poslovni softver

Vreme čitanja: 3 minuta

Od sada na ovom blogu ćete moći pratiti i relevantne informacije u vezi sa poslovnim softverom kompanije SAP. S obzirom na broj posetilaca koji dolaze na ovaj blog putem ključnih reči u vezi sa poslovnim softverom kompanije SAP, potrudio sam se da stupim u kontakt sa predstavnicima ove kompanije u Srbiji i na taj način pružim adekvatne informacije posetiocima, kao i potencijalnim korisnicimam, i na ovu temu.

Već sam pisao o SAP poslovnom softveru povodom dana otvorenih vrata u kompaniji MK IT Business Solutions, a povod za ovu vest je događaj koji je u Berlinu (u organizaciji kompanije SAP) na jednom mestu okupio preko 200 sertifikovanih dobavljača SAP-a iz celog sveta.

SAPPHIRE 2008 – „Pomeramo granice biznisa”

clip_image001

Beograd, 22. maj 2008. — U Berlinu je od 19. do 21. maja održan SAPPHIRE® 2008 – međunarodna konferencija/sajam pod motom: „Pomeramo granice biznisa”. SAPPHIRE predstavlja jedinstvenu priliku za susret stručnjaka iz oblasti IT tehnologija, razmenu tehnoloških rešenja i razmenu iskustava u cilju adekvatnog suočavanja s izazovima današnjeg trišta. Povodom ovog događaja u Berlinu su se okupila sva najveća imena IT industrije, zajedno s inovativnim kompanijama koje zauzimaju specijalizovane tržišne niše u ovoj oblasti, a domaćin je bila kompanija SAP sa više od 200 svojih svojih sertifikovanih dobavljača prisutnih širom sveta, u oblasti hardvera, konsultantskih usluga, implementacije i usluga i podrške.

Jedan od ciljeva ovog događaja bilo je istraživanje kako današnje otvorene tehnologije i integrisane poslovne mreže mogu da pomognu kompanijama da ostvare i održe profitabilnost, efikasnost i rast. Između ostalog, bilo je reči i o tome kako na najbolji način upravljati biznisom, a da pri tom svi aspekti poslovanja funkcionišu kao jedan.

Današnja ekonomija obiluje izazovima i zahteva od kompanija strateški pristup – objedinjanjavanje strategije i njenog izvršenja, uporedo s efikasnim poslovanjem. Samo na taj način može se uspešno upravljati poslovanjem u vremenima koja obiluju mnoštvom izazova. SAP pomaže kompanijama da optimalizuju poslovne performanse, povezuju ljude, informacije i procese.

„Svake godine SAPPHIRE na jednom mestu okuplja mnoge različite članove SAP ekosistema sa zajedničkim ciljem: optimalizovati SAP rešenja u cilju odgovora na najveće poslovne izazove današnjice,” kaže Marti Homliš (Marty Homlish), direktor marketinga u kompaniji SAP. „Ove godine, s fokusom na ‘Pomeranje granica u biznisu’ SAP je težio da objedini vodeće umove u biznisu i tehnologijama u zajedničkom radu, s ciljem boljeg odgovora na izazove ubrzanih inovacija, usavršavanju zaposlenih i saradnje na svim poljima poslovanja.”

Detaljnije informacije o programu SAPPHIRE® 2008 mogu se pronaći na internet sajtu: www.sap.com/about/events/sapphire.

O kompaniji SAP

SAP je svetski lider u proizvodnji poslovnog softvera*. Danas, više od 46.100 korisnika u više od 120 zemalja sveta koristi SAP® aplikacije – počev od jednostavnih rešenja za mala i srednja preduzeća do najvećih softverskih sistema namenjenih globalnim organizacijama. Bazirani na SAP NetWeaver® tehnološkoj platformi tako da upravljaju inovacijama i omoguće promene u poslovanju, SAP softveri pomažu preduzećima svih veličina širiom sveta da unaprede odnose s kupcima i saradnju s partnerima i povećaju efikasnost u svom lancu snabdevanja i poslovnim operacijama. Portfolio SAP rešenja podržava jedinstvene poslovne procese u više od 25 različitih industrija, uključujući i oblast visokih tehnologija, trgovinu na malo, finansijske usluge, zdravstvo i javni sektor. Kompanija SAP ima predstavništva u više od 50 država sveta i listirana je više svetskih berzi, između ostalih na Frankfurtskoj i Njujorškoj pod simbolom SAP. (više informacija na SAP West Balkans).

*Pod poslovnim softverom SAP podrazumeva rešenja koja obuhvataju planiranje poslovnih resursa i povezane aplikacije kao što su upravljanje lancem snabdevanja, upravljanje odnosima s kupcima, upravljanje životnim ciklusom proizvoda i upravljanje odnosima s dobavljačima.

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

 • Svetlana, hvala za komentar. Svakako će biti interesatno i ostalima da pročitaju iskustva iz prve ruke!

  Do skorog pisanja!

 • SVETLANA says:

  Počela sam od ove godine da radim u sapu i baš nisam zadovoljna sa programom .
  Jedna od najvećih mana je što nemamo promet kod konta i kartica kupaca i dobavljača nego je sve na jednoj strani u + i – . Kako se u takvim slučajevima može isptatiti dugovna i potražna strana.
  Za sledeće komentare kasnije…..

 • >