Analiza: Veb nastup ponuđača poslovnog softvera u Srbiji 2014

Kvalitetna i na vreme plasirana informacija je jedina koja donosi novac u današnje vreme. Koliko je ova teorija primenljiva u praksi ponuđača poslovnog softvera u Srbiji? I šta potencijalni kupci poslovnog softvera mogu naći na sajtovima ponuđača?

Sorry SAP – OpenERP 7

Vreme čitanja: 1 minut

Vrlo interesantna priča o nastanku i ideji OpenERP poslovnog softvera (hvala Dušane, za stavljanje ovoga u fokus Smile).

I needed to change the world. I wanted to … You know how it is when you are young; you have big dreams, a lot of energy and naïve stupidity. My dream was to lead the enterprise management market with a fully open source software. (I also wanted to get 100 employees before 30 years old with a self-financed company but I failed this one by a few months). – Fabien Pinckaers, OpenERP Founder

Na patnerskom delu sajta OpenERP-a može se videti da ima partnera iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije. Da li je u pitanju samo jezička (prevod) ili i zakonska lokalizacija to za sada nije vidljivo na prvi pogled. Svi znamo koliko su nam regionalna zakonodavstva jednostavna Sad smile

image

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

Izveštaj: Poslovni softver u Srbiji 2014

Poslovni softver i rešenja već odavno predstavljaju osnov za efikasno upravljanje poslovanjem. Cloud je sve bliže i više ne predstavlja samo svetski trend, već se i na našem tržištu pojavljuje sve više i više rešenja ovog tipa.

Preuzmi izveštaj!
>