Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

Datalab Pantheon 5.5

Shares
Vreme čitanja: 2 minuta

pantheon_logoProizvod firme Datalab prisutan je odavno na našem tržištu putem regionalnog predstavništva (www.datalab.rs) ali i preko svojih SIS (Sales, Implamentation, Support) partnera. Do nedavno je u širokoj upotrebi bila verzija 5.0, ali od nove godine Datalab je praktično od nule napravio i pustio u podaju verziju 5.5. Šta nam nova verzija donosi?

Poslovno-informacioni sistem Pantheon nudi prava rešenja kako za maloprodajna tako i za veleprodajna preduzeća. I jednim i drugim su na raspolaganju svi alati za optimizaciju poslovanja i dostizanje veće razlike u ceni.

Poslovni procesi

Maloprodaja

 • Potpun pregled i kontrola poslovanja
 • Sve o nabavci na jednom mestu
 • Pregled poslovanja u realnom vremenu po malopr. objektima
 • Jednostavno uvođenje e-poslovanja
 • Unos podataka samo jednom bez gubljenja vremena
 • Integracija ručnih terminala i čitačaPantheon u verziji 5.5 podržava sve poslovne procese. Od kreiranje ulazno izlaznih računa do naprednog izveštavanja.

Veleprodaja

 • Svi podaci o prodaji i nabavci
 • Potpun pregled nad poslovanjem preduzeća
 • Sve informacije o strankama na jednom mestu
 • Informacije o najvećim prihodima
 • Lakši pregled i pojednostavljanje rezultata
 • On-line prodaja

Prednosti za veleprodajna preduzeća

Svi podaci o nabavci i prodaji: Imajte na jednom mestu sve ključne podatke o nabavci i prodaji; prikaz prodaje po određenim vremenskim intervalima (npr. mesecima), po regijama, po kupcima i kombinovanim podacima (mesec/regija) kao i prikaz nabavke po vremenskim intervalima i dobavljačima. Sve podatke povezujete sa ostalim odeljenjima u preduzeću (npr. proizvodnja i skladište).

Potpun pregled nad poslovanjem preduzeća: Upotrebite vaše informacije  za povećanje dobitka. Pratite kretanje zaliha, narudžbina kupaca i dobavljaća kao i transakcija. Pomoću jednostavnog alata izradite poslovne izveštaje, preko kojih možete da analizirate vaše poslovanje i ustanovite gde se nalazi mogućnost za veći dobitak. Analitičke mogućnosti omogućavaju otkrivanje najboljih dobavljača, proizvoda, koji ostvaruju najviše prihoda od marže, kao i efikasno praćenje robe.

Sve informacije o strankama na jednom mestu: Upoznajte vaše kupce i njihove navike. Automatski arhivirajte sve podatke o kupcu i njegov obim poslovanja.

Informacije o najvećim prihodima:Pomoću savremenih analitičkih funkcija saznajte, koje vaše usluge su najprofitabilnije i ustanovite kako povećati profite ostalih.

Lakši i jednostavniji pregled rezultata: Klasifikujte proizvode i na osnovu uprošćenih rezultata ustanovite, šta se prodaje a šta ne.

On-line prodaja: Izaberite on-line prodaju sa niskim ulaganjima, koja je do skoro bila dostupna samo velikim preduzećima. Neka internet poslovanje postane i deo vašeg preduzeća.

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>