Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

  • You are here:
  • Home »
  • Blog »
  • Vesti »

Ulaganje u budućnost – EDU partnerstvo kompanije DataLab i Visoke škole elektrotehnike i računarstva strukovnih studija

Shares
Vreme čitanja: 2 minuta

Pantheon_ERPBeograd, 19.06.09 – potpisan ugovor o poslovnoj saradnji između Visoke škole elektrotehnike i računarstva u Beogradu i kompanije DataLab.

Ugovorom se školi, kao akademskoj ustanovi, besplatno dodeljuju 23 licence softverskog paketa Pantheon 5.5 – najpopularnijeg ERP rešenja na prostorima bivše Jugoslavije.

DataLab Pantheon ERP softverom će već tokom sledeće nedelje biti opremljena jedna računarska laboratorija, kao i računari u kabinetima studijskog programa Elektronsko poslovanje. Korišćenje softvera i edukativnog materijala povećaće se kvalitet studijskog procesa na studijskom programu Elektronsko poslovanje. Softver će se koristiti za potrebe laboratorijskih vežbi iz predmeta: Elektronsko poslovanje, Poslovni softver, Elektronsko bankarstvo i Računovodstvo, ali i na drugim predmetima na ovom studijskom programu.

Kompanija DataLab veruje da stručno usavršavanje počinje već na samom početku karijere mladih ljudi zainteresovanih za elektronsko poslovanje i da traje konstanto kroz celu poslovnu karijeru. U tom svetlu i donacija od preko 25 000 eura predstavlja značajan podstrek za sve koji planiraju da uplove u vode poslovnog softvera.

Saradnja sa visokoškolskim ustanovama i donacija u segment obrazovanja nije prva akcija tog tipa koju je sprovela kompanija Datalab.

O kompaniji Datalab

Kompanija DataLab posluje na teritoriji Srbije od 2002 godine. Bavi se razvojem i implementacijom integralnih poslovno-informacionih sistema za mala i srednja preduzeća. Programska platforma Pantheontm višestruko je nagrađivana, a na prošlogodišnjem CeBitu osvojila je prestižno priznanje European seal of excellence.

Danas programski paket Pantheontm koristi više od 6000 kompanija u regionu sa preko 17000 korisnika.

Više informacija o kompaniji Datalab pronađite na www.datalab.rsbanner_DL_EDU

 

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>