Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

IT Srbija San ili Java – internet ogledalo specijal

InternetOgledalo_IT_Srbija_San_ili_JavaPočetkom godine objavljen je specijal u Internet ogledalu na temu informacionih tehnologija u srbiji pod simboličnim nazivom IT Srbija San ili Java. Imao sam izuzetno zadovoljstvo da učestvujem u ovom izdanju i da iznesem svoje mišljenje na teme koje su postavljene pred sve učesnike.

Pet ključnih pitanja:

  1. Srbija želi da postane regionalni IT lider, ali da li to i može?
  2. Da li je u Srbiji moguć bolji i efikasniji IT razvoj? (Postoje velike razlike u odnosu normativnog i stvarnog. Želje su jedno, a mogućnosti sasvim drugo.)
  3. Koje su to prepreke na koje nailazite u vašem poslovanju?
  4. Koji su to potezi koje treba da povuče Država a još nije, da bi se kreiralo efikasnije i podsticajnije poslovno okruženje kada je u pitanju IT industrija?

Neki od učesnika koje bih izdvojio su:

 

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

1 comment

Comments are closed