Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

Srećna Nova 2014. godina!

Share
Vreme čitanja: 2 minuta

Nova 2014Još jedna godina ostaje iza nas, a nesigurnim koracima ulazimo u sledeću. Ekonomija je na klimavim nogama, a čini se da će tako još dugo ostati.

Čini se da dolazi vreme kada ćemo ponovo preispitivati osnovne vrednosti i praviti nove prioritete kako života da tako i rada.

Tokom 2014. godine nas očekuje dosta promena na svim poljima, a posebno na usaglašavanju i približavanju pravilima igre Evropske unije. To će posledično doneti nove izazove za proizvođače poslovnog softvera jer će biti potrebno i softver prilagoditi novim i usklađenim propisima. Koliko će to doneti novih troškova privrednim društvim i samim proizvođačima ostaje da se vidi, ali svakako dolazimo da veoma važnog trenutka kada će efikasnost u poslovanju biti od presudnog značaja za uspeh kompanija.

Poslovni softver više nego ikada pre postaje važan deo svake kompanije, a izbor pravog rešenja je sa šarolikom ponudom postao još teži. Kompanije koje koriste poslovni softver ili su u procesu izbora imaju težak zadatak pred sobom. PoslovniSoftver.net ostaje veran i dosledan svojoj misiji pomoći kompanijama u izboru adekvatnog poslovnog softvera. Sa druge strane: Softverske kompanije su drugi važan deo ove jednačine i svakako moraju ozbiljno revidirati dosadašnje načine rada i to ne samo u smislu pojednostavljenja i približavanja svoje ponude krajnjim korisnicima svojih rešenja.

Podsetimo se teksta od pre skoro jednog i po veka:

It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness, it was the epoch of belief, it was the epoch of incredulity, it was the season of Light, it was the season of Darkness, it was the spring of hope, it was the winter of despair, we had everything before us, we had nothing before us, we were all going direct to Heaven, we were all going direct the other way… (Charles Dickens, The Tale of Two Cities, 1859)

 

 

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>