Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

Srećna Nova 2011. godina

Vreme čitanja: < 1 minut

Pre svega par najava:

  • Gosti Autori: Na Blogu će se pojavljivati gosti autori iz softverskih firmi. Svojim tekstovima, oni će predstavljati svoja rešenja i davati korisne savete iz oblasti za koju su stručni. Zato ovom prilikom pozivam sve zainteresovane, da mi se jave radi kvalitetnije saradnje. Svaki tekst biće objavljen, osim klasičnih marketinških tekstova, koje neću objavljivati.
  • Redizajn i socializacija: Tokom 2011. godine planiran je redizajn osnovnog sajta www.poslovnisoftver.net zbog omogućavanja autorima još lakše postavljenje sadržaja i integracije sa popularnim društvenim mrežama: http://twitter.com/ (http://twitter.com/#!/poslovnisoftver)  i  http://www.facebook.com.

Zatim malo statistike za kraj 2010. godine:

  • Preko 10.000 posetilaca, sa preko 30.000 pregledanih stranica. Ove cifre su verovatno ništa u poređenju sa posetama drugim sajtovima, ali ja lično mislim da je ovo sasvim pristojno interesovanje uzimajući u obzir “egozotičnost” teme.

I pohvale Smile 

  • Posebno bih istakao početak rada jednog novog bloga na istu/sličnu temu. To je blog kolege Nikole Malovića na adresi: http://papiri.rs/blog/. Redovno čitam i sve pohvale za odličan dosadašnji rad. Samo napred!
  • Za sve koji plove uzburkanim morem poslovnog softvera! Oluja je jaka, ali još plivamo!

Toliko od mene u 2010. godini!

Želim nam svima srećniju i profitabilniju Novu 2011. godinu!

Idemo dalje!

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

  • Srećna nova godina i Vama i da u novoj godini budete još uspešniji na svim planovima – i poslovnom i privatnom ;)

  • >