Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

Zašto pišem ovaj blog?

Vreme čitanja: < 1 minut

keyboard-typingDosta ljudi me pita zašto pišem ovaj blog, kakav je moj interes u celoj toj stvari? Odgovor je zapravo vrlo jednostavan: edukacija! Već skoro 10 godina se intenzivno bavim poslovnim softverom na razne načine. Moja osnovna ideja je da prenesem svoja lična iskustva sa poslovnim softverom (implementacija, podrška, korišćenje,…).

Tako je počelo… od 2006 do danas objavljeno je dosta članaka na razne teme. Bogami bilo je i mnogo komentara. Blog je 3 puta promenio izgled, a verovatno će i četvrti, ali o tome kasnije…

Sve kritike, predloge i komentare sam se trudio da uvažim. Nadam se da sam u tome bar delimično uspeo.

U nekom trenutku otvoren je i sajt www.poslovnisoftver.net sa idejom objedinjenog pregleda poslovnih rešenja na našem tržištu. I dan danas se novi proizvođači softvera upisuju u bazu i drago mi je zbog toga, jer to znači da se radi punom parom!

Do sada sam na ovom blogu pisao o različitim softverima, desktop (Microsoft, Oracle, Datalab, Wings, ABSoft,…) i web (E-računi) i ovom prilikom bih pozvao i ostale proizvođače da mi slobodno šalju sugestije, predloge i komentare, a svakako ih pozivam i da se priključe kao autori zanimljivih i korisnik članaka. Zajedno možemo mnogo!

Dobrodošli i idemo dalje!

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

 • Kakvo je samo za mene prijatno iznenadjenje otkrice ovog bloga i sajta – ideja i namera ista kao i moja na http://papiri.rs/blog.

  Ja sam doduse jos bloggersko “nedonosche” u poredjenju sa tobom :)

  +1 subscriber

  Nikola
  http://papiri.rs

 • Bolje vas našli i puno sreće u blogovanju!

 • >