Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

QuoteStation softver u Dubaiju

Shares
Vreme čitanja: 2 minuta

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) je domaćim kompanija omogućila da po prvi put učestvuju na međunarodnom sajmu informaciono komunikacionih tehnologija, „GITEX Technology Week“, koji se ove godine održao od 19. do 23. oktobra u Dubaiju. Tom prilikom je predstavljen QuoteStation, prvi i jedini softver koji omogućava praćenje uživo i na jednom mestu svih berzi bivše Jugoslavije. quotestationlogo

Po rečima Maria Miljuša, Direktora firme Europoint koja je vlasnik QuoteStation aplikacije, Bliski Istok predstavlja veliki potencijal za kompanije iz ICT i finansijskog sektora, koliko za pružanje usluga i plasiranje proizvoda na ovom visokoratućem tržištu, toliko i za privlačenje stranih investicija u Srbiju. Na to ukazuje i broj ostrvarenih poslovnih razgovora tokom sajma, kao i interesovanje posetilaca za nacionalni štand Srbije.

Potencijalni partneri na Bliskom Istoku imali su priliku da se direktno preko Interneta, na sajtu www.QuoteStation.com, upoznaju sa ovom jedinstvenom web aplikacijom koja omogućava praćenje berzi uživo. Razvoj aplikacije trajao je tri godine, korišćena je najnaprednija Adobe Flex tehnologija koja QuoteStation čini konkurentnom na svetskim tržištima, a na projektu je radilo preko dvadeset domaćih programera i stručnjaka iz finansijskog sektora.

QuoteStation dostavlja svojim korisnicima podatke u realnom vremenu, i time im omogućava da budu prvi obavešteni o dešavanjima na berzi i poslovnim vestima, i da samim tim donose kvalitetne investicione odluke. QuoteStation nudi brojne neophodne alate: kretanje cena hartija od vrednosti, nalozi za kupovinu i prodaju, napredni portfolio, poslovne i ekonomske vesti, grafikoni, dubinu trzista, istorijske podatke i mnoge druge. Demo verziju, u kojoj se prikazuju podaci od predhodnog dana trgovanja mozete pogledati ovde. Aplikacija je veoma jednostavna za rukovanje, ne zahteva obuku kao ni instalaciju na komjuteru.

Odnedavno je aplikaciji dodata jos jedna opcija, koja prilicno nedostaje domacem berzanskom trzistu: e-Trading. Time QuoteStation postaje jedina aplikacija u Srbiji kroz koju ce klijenti moci ujedno da prate berzanske podatke i da daju elektronske naloge brokerima za kupo-prodaju HoV, sto ce umnogome pojednostaviti trenutni proces trvgovanja na BELEXu.

Trenutno QuoteStation aplikaciju koriste brojne brokerske kuće, banke i privatni investitori, od Skoplja do Ljubljane, a zahvaljujući Vladinoj agenciji SIEPA, otvorena je mogućnost plasiranja proizvoda na neka do sada nedostupna tržišta.

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>