Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

Jubilarna verzija Liddera v10.00

Shares

Lidder je stigao do verzije 10. Ovom prilikom smo uradili malu intervenciju na imenu, tako da bude jasnije i da bolje oslikava sam proizvod. U vreme prave poplave rapidno sastavljenih programa sa gomilom modula koji sebe nazivaju modularnim ERP WEB online i sličnim, a gde se sve stavlja u isti koš “poslovnog softvera”, Lidder sa svojim jedinstvenostima mora imati i ime koje će ga jednoznačno opisati: Lidder 2010 se od sada zove Lidder 10 Monolitni Računovodstveni Softver, tj. skraćeno Lidder 10 Monolit ili Lidder 10 MRS.lider_pescani_sat

Od 1994. godine od kada je uveden sistem novosti i objašnjavanja svih izmena, napisano je skoro hiljadu strana “crtica” koje su u najvećem broju slučajeva bila razna poboljšanja. Istorija života i promena istog softvera je za respekt, a i jedna od najdužih u svetu. Zahvaljujući predlozima vas, korisnika Liddera, Lidder je alat kakav danas koristite. Mesta za unapređenje uvek ima, tako da ćemo i u budućnosti nastaviti sa usvajanjem dobrog dela predloga koje dajete. Pravac izmena koje će se dešavati u Lidder Monolit seriji će biti modernizacija dela interfejsa, zatim poboljšanja u vezi sa dodatnim podacima o komitentima i artiklima u pravcu efikasnog i smislenog CRM podsistema, te mnogo dodatnih funkcija koje će još bolje iskoristiti postojeći mehanizam za online vezu sa Narodnom bankom kao i postojeći mehanizam komunikacije sa Lidder serverima radi efikasnijeg informisanja korisnika.

Obaveštavamo vas da ćemo od maja 2013, uvesti sistem nagrađivanja svake uspele preporuke Liddera svojim kolegama u drugim firmama koje nemaju Lidder. Svi korisnici licenciranog Liddera će imati mogućnosti da svoje zalaganje na promociji Liddera i naplate sa standardnih 10%, a potpisivanjem posebnog ugovora o saradnji, direktni korisnici Liddera moći će i da povećavaju procenat nagrade sa svakom sledećom uspešnom preporukom Liddera, sve do čak 30% cene osnovne licence. Oni koji nisu korisnici Liddera ovu mogućnost neće imati. Više o detaljima ove mogućnosti zarade dobiće svi korisnici u posebnom obaveštenju.

Opis izmena u ovoj, jubilarnoj, verziji Liddera možete pogledati na http://lidder.nd.rs/poslovanje/aktuelno/

New Dimension doo

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”