Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

Google Chrome Web Browser

Shares
Vreme čitanja: < 1 minut

chrome-logoGoogle pustio prvu BETA verziju novog web browsera – Google Chrome. Za sada je dostupan samo za Windows platformu i može se preuzeti sa ove lokacije.

Svakako će biti interesantno pratiti kako će se novi browser pokazati u realnom radu i koliko su očekivanja ispunjena u odnosu na obećanja. Što se tiče web aplikacija i koncepta softvera kao usluge  postoje velika nadanja da će konačno problem biti rešen (bar se tako nadaju u kompaniji google), a sudeći po diskusijama na domaćim forumima, novi browser svakako neće proći nezapaženo.

Za one koji žele više informacija preporučujem da pročitaju detaljnije informacije na strani posvećenoj ovom browseru (google).

 google-chrome-screenshot

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>