Analiza: Veb nastup ponuđača poslovnog softvera u Srbiji 2014

Kvalitetna i na vreme plasirana informacija je jedina koja donosi novac u današnje vreme. Koliko je ova teorija primenljiva u praksi ponuđača poslovnog softvera u Srbiji? I šta potencijalni kupci poslovnog softvera mogu naći na sajtovima ponuđača?

E-računi

Vreme čitanja: 3 minuta

e-racuniBez obzira da li ste veliko ili malo preduzeće, pritisak konkurencije je uvek prisutan. Stranke zahtevaju niže cene, brz odgovor i prilagodljivost. Sa e-računima sačuvajte vreme i posvetite se aktivnostima koje vam donose profit.

Bilo kad i bilo gde.

E-računi su rešenje za korisnika koji treba pristup ažurnim podacima. Program je dostupan sa svake lokacije – ako imate pristup internetu. To znači da možete e-račune koristiti kod kuće, na poslu ili kod vaših stranaka, a možete povezati i više poslovnih jedinica sa različitim lokacijama. Pristup ažurnim podacima je uvek na dohvat ruke.

Bez teških postavki i dugih uputstava.

Prednost programa je da nemate potrebu za instalacijama, jer su e-računi non-stop dostupni na internetu.

Automatske nadogradnje programa.

Preko interneta će te uvek upotrebljavati najnoviju verziju programa. Posao i troškovi povezani sa nadogradnjom programa vas ne zanimaju.

Brz rad i jednostavna upotreba.

Za svakoga ko upotrebljava internet upotreba programa e-računi je vrlo jednostavna. Za korišćenje vam ne treba predhodno računovodstveno znanje. Program poseduje detaljnu pomoć, u kojoj će te naći sve odgovore na vaša pitanja.

Obezbeđena tajnost i zaštita.

Svi vaši podaci su zaštićeni i mogu ih videti samo oni koji imaju vaše korisničko ime i lozinku. Za korisnike se mogu postaviti različiti nivoi pristupa – korisnička prava. Zakup aplikacije preko interneta uključuje automatsku izradu sigurnosnih kopija za zaštitu vaših podataka.

Više tačnosti i manje grešaka.

Program je zasnovan tako da vas sam obaveštava o mogućim greškama. Takođe nam nudi aktuelne devizne kurseve i dnevnice. Ponavljajući podaci o preduzeću i osobi se u obrazce upisuju samo jednom, čime se koristi manje vremene i manja je mogućnost greške.

Iskoristite više, platite manje.

Programski paket možete koristiti u celini ili samo one delove koji vam trebaju. Pri tome vam nudimo obračun plaćanja u odnosu na korišćenje. To znači da će te plaćati po broju ispisanih dokumenata. U koliko se odlučite za celokupan program tj. za kompletno rešenje, zaračunavamo vam mesečnu pretplatu po izuzetno povoljnoj ceni.

Lakše planiranje i odlučivanje.

Zarad boljeg pregleda podataka koje nalazite na jednom mestu, poslovne odluke su vam lakše i pravilnije. Velika preduzeća su saznala da se na taj način smanjuju troškovi poslovanja, dok se sa druge strane povećava efikasnost kao i prihodi.

Odlična osnova za odlično poslovanje.

Program e-računi nudi upotrebu sledećih funkcija:

  • Fakturisanje
  • Primljeni računi
  • Blagajna
  • Banka
  • Glavna knjiga i saldokonta
  • Trgovinsko poslovanje
  • Zalihe
  • Obračun PDV

Kupovina ili iznajmljivanje?

E-račune je moguće zakupiti za upotrebu preko interneta ili kupiti tj. licencirati za upotrebu unutar računarske mreže (intraneta) vašeg preduzeća. Zakup aplikacije preko interneta je pogodan za manja preduzeća, jer je to cenovno najbolja mogućnost, dok je za pravilan rad servera, baze podataka i aplikacije u celosti zadužen naš računarski centar, koji uređuje pravilan rad aplikacije 24 sata 7 dana u nedelji.

E-računi na intranetu?

Za veća preduzeća nudimo mogućnost postavljanja e-računa i drugih rešenja u intranet mrežu preduzeća. Sistem e-računi vam prilagođavamo po vašoj meri i integrišemo ga u vaše postojeće IT okruženje. Nudimo i mogućnost kupovine kompletnog servera e-računi zaključno sa svom potrebnom mašinskom i softverskom opremom za pravilno delovanje.

Preporučena tehnologija:

Za upotrebu programa potrebna vam je internet veza. Upotrebljavati ga je moguće na MS Windowsu i na Linuxu. Radi sa pretraživačima Internet Explorer, Mozilla Firefox i Opera. Iz e-računa možete dokumente izvozite u MS Word, Excel i Open Office.

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

Izveštaj: Poslovni softver u Srbiji 2014

Poslovni softver i rešenja već odavno predstavljaju osnov za efikasno upravljanje poslovanjem. Cloud je sve bliže i više ne predstavlja samo svetski trend, već se i na našem tržištu pojavljuje sve više i više rešenja ovog tipa.

Preuzmi izveštaj!
>