Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

E–računi – novi izgled web sajta

Shares
Vreme čitanja: < 1 minut

e-racuniPred novu 2012. godinu E-računi su uradili redizajn svog websajta. Te 2007. godine ovaj koncept je izgledao kao daleka budućnost. Danas je Cloud buzz word interneta, pa i poslovnih aplikacija. Pojavilo se dosta programa od tada sa sličnim konceptom (www.saop.rs, www.billans.rs,…)

Ipak, siguran sam da će još dosta vode proteći Savom i Dunavom pre nego svi pređemo na Cloud (ili bar dok ne “izližemo” termin Sad smile), ali svakako će biti interesantno kako će ovaj koncept biti prihvaćen na našem, jako konzervativnom, tržištu poslovnog softvera.

Podsećanja radi:

Da li smo spremni da poslovne podatke poverimo nekom drugom na “čuvanje”?

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>