Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

DATUM 2008

Shares
Vreme čitanja: 2 minuta

Poslovna softverska rešenja u Srbijidatum_logo

Beograd, utorak 18. novembar 2008, Hyatt Regency

Sa velikim zadovoljstvom želimo da Vas obavestimo da će se 18. novembra 2008. godine u beogradskom hotelu Hyatt Regency održati prva u nizu konferencija pod nazivom „datum“ (DAni Tehnološkog UMeća). Osmišljene kao serija stručnih konferencija namenjenih IT profesionalcima i korisnicima visokotehnoloških proizvoda imaju za cilj upoznavanje publike sa najnovijim dostignućima, uslugama i proizvodima.
Dani tehnološkog umeća

Prvi po redu „datum“ biće posvećen srpskom poslovnom softveru – u osnovi to je ERP podržan CRM i BI funkcionalnostima, kao i DM i CMS rešenjima. Teme „datum“-a biće logičan nastavak naših „sito“ istraživanja koja ukazuju na one IT oblasti koje su najvažnije za dalji razvoj ove privredne grane u Srbiji, a na opštu korist.

Svoje učestvovanje na ovoj jedinstvenoj Konferenciji potvrdila su najpoznatija domaća preduzeća koja razvijaju ERP rešenja, abecednim redom: AB Soft, Digit, IIB, M&I Systems…

„Razvoj ERP sistema često se meri decenijama, a na takvom poslu najčešće rade čitavi timovi, pa je teško moguće da neko novi može da ponudi kvalitetno ERP rešenje. U Srbiji je do pre par godina bilo prisutno tek desetak preduzeća koja su razvijala takve proizvode, a praksa je bila da su ih ta ista preduzeća i uvodila kod klijenata. Danas na domaćem ERP tržištu deluje preko pedeset preduzeća, a najviše novih je u segmentu konsaltinga i uvođenja ERP rešenja internacionalnih vendora. Tradicija i reference na lokalnom tržištu su glavna preporuka za izbor najboljih“ – Milovan Matijević, IT analitičar, sito

U prijatnoj atmosferi hotela Hyatt očekuje se prisustvo preko 500 IT i poslovnih profesionalaca, tako da će prvi DATUM biti pravo vreme i pravo mesto da se svi ljudi koji nešto znače na srpskoj ERP sceni okupe na jednom mestu.

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>