Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

BlogOpen ’07 Live from Pančevo

Vreme čitanja: < 1 minut

U toku je BlogOpen ’07 skup blogera sa ovih prostora, a i šire. :) Problem sa slanjem slika sa telefona me onemogućava da ih direktno pošaljem, ali biće ih uskoro. Fino druženje, opuštena atmosfera, upoznavanje i odlični predavači: stari vuk Miloje Sekulić, Sloba Marković (Internodium), Ivan Jelić (Free Software) i ekskluzivno Martin Birač (mojblog.hr) sa interesantnim najavama.
Za sada toliko, kad se završi skup i dođem do računara, biće još detalja.

Evo i slika:

BlogOpen07

pozdrav iz Pančeva,
Miodrag Ranisavljević

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

 • […] prisutnih blogera već ima u velikom broju. Treba pohvaliti Miodraga Ranisavljevića koji je prvi post sa reakcijom na BlogOpen postavio u jeku dešavanja! Ostale reakcije potražite preko domaćih agregatora ili […]

 • […] puta u 6 meseci regionalno okupljanje blogera. Prvi put nešto skromnije u Pančevu, a drugi put raskošno i široko u Novom Sadu u SPENSu. Oba puta odlično druženje, časkanje, […]

 • ultravisitor says:

  ej pa bio sam i ja na BlogOpen-u. Ima me na dve ili tri slike kod tebe…

  pozzdrav od mene…

 • Nokia e61 i gprs konekcija čini “čuda” kad nema wiFi konekcije :) Da je sreće da imamo flat 3G, pa da pustimo i neki live video feed :)

 • Pedja says:

  Svaka čast na ovom Live komentaru, sledeci put se nadam wirlles konekciji pa ce biti lakse ;)

 • Ladno prezimenjak :)

  Kada je Dinke predlozio da svi kazu svoje ime i prezime, cuo sam da ali nisam bio siguran. Steta …

 • >