Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

SezamHosting

sezampro_hostingeHost + SezamPro = SezamHosting

Najinteresantnije spajanje ovog leta desiće se do kraja avgusta ove godine. Naime, popularni domaći hosting provajder eHost spojiće se sa hosting sektorom najvećeg domaćeg internet provajdera SezamPro Online.

Očekivanja su velika. Obećanja još veća. Zanimljivo će biti pratiti u narednim mesecima kako će se ceo proces odvijati. Ono što je bitno da će korisnici najviše profitirati ovom integracijom, jer prema najavama novonastali servis će biti ekskluzivno orijentisan prema potrebama korisnika. Sudeći prema insajderskim informacijama rekao bih da će ponuda biti izuzetno zanimljiva za pojedince, ali još interesantnija za firme koje već imaju saradnju sa nekim od ova dva provajdera internet usluga.

SezamPro OnLine je stari vuk na ovim našim prostorima, a eHost, iako relativno mlada firma, pokazao se kao izuzetan tržšni igrač i kao jedan od kvalitetnijih hosting provajdera.

Ono što je meni posebno interesantno je da je ovo jedno od prvih spajanja ove vrste na našem internetu, a ne sumnjam da će ih biti još.

Ovom prilikom, najavio bih i ekskluzivan intervju sa osnivačima eHosta Dariom Ristićem i Ivanom Dudašem.

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

6 comments

Comments are closed