Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

SezamHosting

Vreme čitanja: < 1 minut

sezampro_hostingeHost + SezamPro = SezamHosting

Najinteresantnije spajanje ovog leta desiće se do kraja avgusta ove godine. Naime, popularni domaći hosting provajder eHost spojiće se sa hosting sektorom najvećeg domaćeg internet provajdera SezamPro Online.

Očekivanja su velika. Obećanja još veća. Zanimljivo će biti pratiti u narednim mesecima kako će se ceo proces odvijati. Ono što je bitno da će korisnici najviše profitirati ovom integracijom, jer prema najavama novonastali servis će biti ekskluzivno orijentisan prema potrebama korisnika. Sudeći prema insajderskim informacijama rekao bih da će ponuda biti izuzetno zanimljiva za pojedince, ali još interesantnija za firme koje već imaju saradnju sa nekim od ova dva provajdera internet usluga.

SezamPro OnLine je stari vuk na ovim našim prostorima, a eHost, iako relativno mlada firma, pokazao se kao izuzetan tržšni igrač i kao jedan od kvalitetnijih hosting provajdera.

Ono što je meni posebno interesantno je da je ovo jedno od prvih spajanja ove vrste na našem internetu, a ne sumnjam da će ih biti još.

Ovom prilikom, najavio bih i ekskluzivan intervju sa osnivačima eHosta Dariom Ristićem i Ivanom Dudašem.

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

 • vukasin says:

  Sa njima vise nemam nikakvih problema, jer sam na vreme otisao sa tog hosta.

  Evo recicu ukratko kako to funkcionise bar ranije:
  Sajt mi je bio u izgradnji.. Cena hostinga je bila smesna vise se i ne secam mislim negde oko 50e na godisnjem nivou ali za cenu nisam siguran a mogu da proverim na uplatinicama…. posle 2-3 meseca koriscenja svako vece sajt mi je bio suspendovan razlog opterecenje servera…. i prica da je cena mala i da ako zelim da mi sajt radi 24h moram da platim 50e mesecno i sve ce biti super…. A od resursa nisam koristio ni 10 % koji su tada bili u paketu…. to ej tako ukratko izgledalo necu da duzim

 • Poštovani Vukašine,

  Ili potkrepite vaš komentar činjenicama ili ću biti prinuđen da ga uklonim. Ja na primer imam odlična iskustva sa eHostom (a sada SezamHostingom) kao i mnogo ljudi koje znam i sa kojima sarađujem.
  Ako imate neka druga iskustva molim vas da ih napišete, ili da se obratite direktno njima za konkretne probleme.

  Sve najbolje,
  Miodrag Ranisavljević

 • vukasin says:

  Eh skoro se ovako nisam nasmejao pa ehost su najveci lopovi koji postoje, i previse je kvalitetnih sajtova i dobrih webmastera koje su oni zajebali

  vukasin http://www.yu-fitness.com

 • […] je reči i o novopokrenutom SezamPro Hostingu (koji je nastao spajanjem Sezama i eHosta) kao i o inicijativi da se kroz kvalitetan hosting i jednostavan način kreiranja Web sadržaja […]

 • […] Ranisavljević je na svom blogu objavio informaciju o spajanju hosting servisa E-host.co.yu i hosting sektora ISP-a SezamPro, […]

 • marica says:

  khm khm khm… “najvećeg domaćeg internet provajdera SezamPro Online.”… e ovako se odavno nasmejala nisam :D:D:D

 • >