Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

SAP All-in-One

Shares
Vreme čitanja: 4 minuta

SAP lansirao poslovno rešenje najnovije generacije za manja i srednja preduzeća

Na drugu godišnjicu od osnivanja kompanija SAP West Balkans lansirala SAP® Business All-in-One poslovno rešenje, posebno prilagođeno zahtevima srpskog tržišta

Beograd, 25. jun 2008. godine – Povodom svog drugog rođendana, kompanija SAP West Balkans, ćerka firma kompanije SAP, lansirala je SAP Business All-in-One poslovno rešenje najnovije generacije namenjeno segmentu manjih i srednjh preduzećia. SAP Business All-in-One poslovno rešenje posebno je prilagođeno zahtevima srpskog tržišta, a kreirano je skladu sa zakonskom regulativom koja uređuje poslovanje i finansijsko izveštavanje manjih i srednjih preduzeća u Srbiji.

SAP Business All in One predstavlja svestrano, nadgradljivo i prilagodljivo poslovno rešenje koje zadovoljava zahteve u različitim industrijama. SAP Business All-in-One je sveobuhvatno poslovno rešenje sa unapred konfigurisanim poslovnim procesima čime je smanjeno kako vreme potrebno za implementaciju, tako i trošak same implementacije. Njegovom primenom omogućava se maksimalna optimizacija poslovnih procesa, obezbeđuje kvalitetan uvid u resurse i poslovne operacije, raste sposobnost brze reakcije na tržišne zahteve i izazove ali i ostvaruje apsolutna kontrola nad ukupnim troškovima poslovanja.

Osim o SAP Business All-in-One poslovnom rešenju, generalni direktor SAP West Balkans Dragan Španović govorio je i o novostima na srpskom tržištu i najavio već tradicionalnu poslovnu manifestaciju SAP World Tour 2008, koja će u poslednjoj dekadi septembra među 50 gradova sveta gostovati i u Beogradu. Biće to jedinstvena prilika za menadžere i vlasnike kompanija iz Srbije i ostalih zemalja Zapadnog Balkana da otkriju nove poslovne ideje, nove strategije i nove mogućnosti, da učestvuju u informativnim prezentacijama i slušaju predavanja i u direktnom kontaktu sa stručnjacima iz kompanije SAP, direktnim korisnicima i SAP partnerima i saznaju kako da koriste savremene tehnologije da bi ostvarili i održali profitabilnost, efikasnost i rast. Takođe, D. Španović je govorio i o najvažnijim poslovnim rezultatima kompanije SAP West Balkans u regionu (koji obuhvata Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju), a Safa Haktanir, generalni direktor kompanije SAP za eCountries (Zapadni Balkan, Bugarska, Rumunija, Hrvatska i Slovenija), istakao je rezultate kompanije SAP za region EMEA (Evropa-Srednji Istok-Afrika).

„SAP West Balkans ulazi u svoju treću poslovnu godinu i polako, ali sigurno postaje neprikosnoveni lider u domenu plasmana i implementacije standardnih poslovnih rešenja na teritoriji Zapadnog Balkana, a posebno u Srbiji. Više od 100 renomiranih kompanija iz različitih poslovnih okruženja, privrednih grana i tržišnih segmenata u našem regionu danas već koristi ili je u procesu implementacije SAP poslovnih rešenja. Čak oko 70% tih preduzeća je upravo iz Srbije. S jedne strane tu su najveći poslovni sistemi kao što su JP „Pošte Srbije“, Naftna industrija Srbije, kompanija Delta, Hemofarm Štada, Sintelon Tarkett i mnogi drugi, a s druge strane, to je i čtav niz srednjih i manjih preduzeća od kojih neka nemaju više od dvadesetak zaposlenih. Naše prisustvo na teritoriji Zapadnog Balkana, a posebno u Srbiji je stabilno i sa tendencijom dugoročnog kvalitetnog razvoja, čime ćemo, nadamo se, doprineti i poboljšanju i razvoju opšte privredne situacije”, rekao je Dragan Španović generalni direktor kompanije SAP West Balkans.

Safa Haktanir, generalni direktor kompanije SAP za eCountries, istakao je vodeću ulogu EMEA regiona za kompaniju SAP.

„Prema rezultatima u prvom kvartalu 2008. godine region EMEA, kome pripada i SAP West Balkans d.o.o, nastavio je da bude vodeća snaga u poslovanju kompanije SAP. To je za SAP raznovrsno i napredno tržište, koje obiluje mogućnostima i rastom. Dobri rezultati postignuti su u ključnim industrijskim sektorima, finansijskim uslugama, javnom sektoru i trgovini na malo i veliko, kao ključnim faktorima rasta”, rekao je Safa Haktanir.

Po završetku zvaničnog dela događaja, a povodom drugog rođendana kompanije SAP West Balkans, organizovano je druženje s predstavnicima medija, uz koktel i mini krstarenje brodom.

SAP® Business All-In-One

SAP Business All-In-One predstavlja jedinstveno poslovno rešenje koje manjim i srednjim preduzećima omogućava da povećaju efikasnost poslovanja i upravljanja, smanje troškove, povećaju produktivnost rada, bolje upravljaju odnosima s kupcima i dobavljačima, itd. SAP Business All-In-One predstavlja svestrano, nadgradljivo i prilagodljivo poslovno rešenje koje zadovoljava zahteve u različitim industrijama. Njegovom primenom omogućava se maksimalna optimizacija poslovnih procesa, obezbeđuje kvalitetan uvid u resurse i poslovne operacije, raste sposobnost brze reakcije na tržišne zahteve i izazove ali i ostvaruje apsolutna kontrola nad ukupnim troškovima poslovanja. SAP Business All-in-One je sveobuhvatno poslovno rešenje sa unapred konfigurisanim poslovnim procesima čime je smanjeno kako vreme potrebno za implementaciju, tako i trošak same implementacije. U njega je ugrađeno dragoceno iskustvo najbolje svetske prakse koje je SAP akumulirao tokom više od 35 godina postojanja i neprekidnog razvoja poslovnog softvera (SAP softveri implementirani su u više od 48.000 preduzeća na globalnom nivou, a 70 odsto kupaca kompanije SAP na globalnom nivou upravo su mala i srednja preduzeća).

http://www.sap.com/serbia/solutions/sme/businessallinone/index.epx

SAP® WORLD TOUR 2008

SAP WORLD TOUR 2008 je tradicionalni poslovni događaj koji se organizuje u više od 50 gradova širom sveta. Kao i u prethodne dve godine, Beograd će biti jedan od domaćina, kao centar regiona Zapadnog Balkana. Biće to prilika da menadžeri i vlasnici 300 kompanija iz regiona Zapadnog Balkana saznaju koje su najnovije tendencije promena u biznisu i upoznaju stručnjake, kupce i industrijske analitičare kompanije SAP koji će im držati prezentacije na teme iz ove oblasti. Tokom konferencije, učesnici će moći direktno da razgovaraju sa stručnjacima i saznaju koje bi koristi mogli da ostvare zahvaljujući primeni SAP poslovnih rešenja, kao i da saznaju više o dokazanom i finansijski efikasnom putu nadogradnje SAP aplikacije alatima, sadržajem i mogućnostima. Posebna pažnja biće posvećena industrijskoj ekspertizi za specifične industrije. Zahvaljujući najboljoj svetskoj praksi i kontinuiranom usavršavanju SAP ERP aplikacije koje traje već 35 godina, SAP ERP softver pruža neuporedivo bolja rešenja. SAP ERP softver omogućuje kompanijama da postignu vrhunske performanse u svim oblastima organizacije, a da pri tom smanje troškove i prilagode poslovanje uslovima koji se menjaju.

(više informacija na http://www.sap.com/worldtour)

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>