Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

RnB College organizuje kurs iz oblasti IT revizije

Shares
Vreme čitanja: 2 minuta

RnB_LogoVisoka Škola za ekonomiju i upravu

Centar za ekonomska istraživanja Beograd

 

Visoka škola za ekonomiju i upravu i Centar za ekonomska istraživanja Beograd (CEIB) organizuju 7. – 8. oktobra o.g. sa početkom u 9:00 časova, u sali Visoke škole za ekonomiju i upravu, Imotska 1,  dvodnevni seminar  pod nazivom:

IT REVIZIJA (IT AUDITING)

zasnovan na svetskoj praksi i iskustvima uvođenja službi interne IT revizije

Cilj kursa jeste upoznavanje učesnika sa osnovnim principima i preporukama potrebe uvođenja službi interne IT revizije i načinima njihove efikasne implementacije u praksi poslovnih subjekata. Istovremeno, namera kursa je i da polaznicima omogući da sagledaju praktične efekte IT revizije na pouzdanost poslovnih informacija i finansijskog izveštavanja shodno svetskoj praksi i važećim međunarodnim standardima.

Program:

7. oktobar 2013. godine (ponedeljak)

9:00 – 10:30

Istorijat Informacionih tehnologija (IT)

Obavljanje IT revizije

Opšti pregled revizije

11:00 – 12:30

Izgradnja efektivne interne funkcije IT revizije

Proces IT revizije

Revizija kontrola na nivou celog entiteta

13:00 – 14:30

Revizija centra podataka usled otkaza sistema

Revizija mreža

8. oktobar 2013. godine (utorak)

9:00 – 10:30

Revizija windows operativnog sistema

Revizija baza podataka

11:00 – 12:30

Revizija aplikacija

Revizija projekata kompanije

13:00 – 14:30

Okvir i regulativa revizije

Pitanja

Predavač je prof. dr Stanislav R. Polić.

Kurs je namenjen predstavnicima menadžmenta poslovnih subjekata, rukovodiocima službi računovodstva i interne revizije, računovođama, internim revizorima i svima onima koji prate oblast IT revizije ili bi želeli da se uključe u savremene trendove IT  revizije na konkretnim primerima iz prakse.

Cena kursa po polazniku iznosi 10.000 dinara (sa uključenim PDV).  Ukoliko se prijavi  više od tri polaznika, iz iste kompanije, odobrava se popust od 20% na cenu seminara,  cena po polazniku iznosi  8.000 dinara (sa uključenim PDV). Takođe, popusti  se odobravaju i studenima u iznosu od 20% tako da  cena po polazniku iznosi  8.000 dinara (sa uključenim PDV). Obrazac prijave:  http://rafin.edu.rs/prijava

Pre početka kursa polaznici dobijaju sav potreban radni material koji im olakšava praćenje predavanja.  Nakon završetka kursa polaznici dobijaju sertifikat o pohađanju.

Ukoliko postoji veća zaintereosvnost polaznika  moguće je organizovati In house obuke. Pri tom se mogu posebno definisati teme, termini (u okviru radnog vremena ili ne), rad vikendom, kao i mesto koje je za polaznike prihvatljivije za održavanje obuke.  Za dodatne informacije kontaktirajte nas telefonom broj: 011 24 62 623 ili mail-om na adresu: info@rafin.edu.rs

Veliki broj informacija i detalje edukativnih program, koji Vam mogu biti od koristi u budućem radu, možete pronaći na adresi www.rafin.edu.rs  kao i na integrisanim mrežama (Facebook-u).

U očekivanju Vašeg dolaska, srdačno Vas pozdravljamo,

Visoka Škola za ekonomiju i upravu

Prof. dr  Slobodan Slović

Centar za ekonomska istraživanja Beograd

Svetlana Cerović

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>