Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

Blog poslovnisoftver.net logo

Dva meseca o poslovnom softveru

Shares
Vreme čitanja: 2 minuta

Nešto više od dva meseca je prošlo otkako je ovaj blog pokrenut. Za sada blog ima dobar odziv, dosta poseta. Sudeći po Draganu Varagiću i njegovoj knjizi “Vodič kroz raj i pakao internet marketinga” (željno očekujem nastavak) skoro tri strane po posetiocu (2.94 pages/visit, awstats) je više nego dobar rezultat za sajt koji je baziran na sadržaju.

Do sada…

Sa sajtom Preduzetnik, sam ostvario dobru saradnju. Naime, Bojan prenosi tekstove (po njegovom izboru) sa bloga na svoj sajt. Takođe, tekstove sa sajta možete čitati i na Planetoidu, na sajtu Blogodak, a od skoro i na sajtu Mreža kreativnih ljudi. Nadam se da će se ovaj pozitivni trend nastaviti.
Za sada je jedan ciklus tekstova završen, iako tema nije iscrpljena. Objavljeno je deset tekstova o najčešćim greškama koje firme prave prilikom izbora poslovnog softvera. Iako je to nekako “naopako” moje mišljenje je da se na greškama, naročito svojim, najbolje uči.

Planovi

U planu je serija tekstova o tehničkoj podršci u softverskoj industriji, a prvenstveno kod nas. Biće zanimljivo, bar meni, istražti, koliko i kako softverske firme realizuju svoju tehničku podrsku. Pažnju ću posvetiti načinu na koji su uslovi korišćenja tehničke podrške prezentovani (jasnost i preciznost) na sajtovima proizvođača. Koliko zapravo prosečan korisnik može dobiti informacija sa sajtova proizvođača poslovnog softvera. To je jedan, ali ne i jedini, aspekt tehničke podrške koji ću istražti.

Zanimljiv tekst o tehničkoj podršci izašao je i u oktobarskom broju Sveta kompjutera pod naslovom “Alo, ne radi mi…”

Pozabaviću se i opcijama koje kvalitetan poslovni softver treba da poseduje. Prvenstveno ću pažnju posvetiti poslovnom softveru koji pokriva veletrgovine, mada ni ostale oblasti neće biti zanemarene.

Još planova…

Za ovu godinu, planiramo aktiviranje i sajta poslovni softver (dot) net, koji će se baviti analizom domaćeg tržšta poslovnog softvera. Za početak će to biti mesto na kome će ljudi zainteresovani za kupovinu poslovnog (ali i drugog) softvera moći da nadju listu domaćih firmi koje proizvode poslovni softver, a kasnije ćemo na sajtu prikazivati i proizvode domaćih softverskih firmi.

Ovom prilikom Vas pozivam da posetite sajt poslovni softver (dot) net i da se prijavite (ako želite, naravno) za obaveštenje o početku rada. To će biti dragocena informacija i pomoći će nam da planiramo dinamiku postavljanja sadržaja na sajt.

Svim čitaocima bloga želim Srećnu i uspešnu Novu godinu!

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>