Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

Blog poslovnisoftver.net logo

2007 Blog utisci

Shares
Vreme čitanja: 2 minuta

bloglogoVeoma uspešna godina za poslovni softver BLOG! Ovo je ukratkо. Ko želi detalje neka nastavi da čita :) .

Iako nije bilo ni jednog posta u decembru stariji tekstovi nisu prestajali da privlače nove posetioce. Najčitaniji tekstovi u decembru, ali i u celoj protekloj 2007. godini su serijal o greškama pri izboru poslovnog softvera  i serijal proceni poslovni softver. Razumljivo je i povećano interesovanje za ova dva serijala, s obzirom da je decembar kraj fiskalne godine i da se tada uglavnom korisnici poslovnog softvera odlučuju za nadogradnju ili promenu postojećeg poslovnog softvera. Nadam se da su tekstovi čitaocima bloga pomogli u odluci. Mogu samo da  najavim da će ih biti još.

Na osnovu pisanja na blogu, ali i autorovog prethodnog iskustva, ostvarena je saradnja sa časopisom Mikro. Za Mikro PCWorld su u 2007 godini objavljena tri teksta. Autor je bio prvi bloger na listi medija PR agencije MCCann Erickson povodom dana otvorenih vrata u kompaniji MK Group. Povodom ovog događaja o blogu se pisalo i u Taboo magazinu u nedeljnim vestima br.23.

U pripremi je saradnja sa kompanijom Veza d.o.o. na temu poslovne edukacije iz oblasti elektronskog poslovanja.

Sajt Poslovni softver je probio sve razumne rokove, ali kao što piše u najavi: “Radimo brzo! Čitamo se uskoro“. Milica Sekulić radi na izgledu sajta što znači da će sajt izgledati lepo. Nadam se da će i sadržaj biti podjednako dopadljiv i koristan. *Ovom prilikom pozivam proizvođače poslovnog softvera (koji u ove praznične dane čitaju ovaj blog, naravno :) ) da dostave materijal koji bi želeli da se nađe na sajtu, ili da se jave radi preciznijeg dogovora.

Od nove godine, biće moguće i reklamirati se i na blogu i na sajtu. O tome i inspiraciji za takvu akciju detaljnije u nekom od sledećih članaka.

Želim vam puno zdravlja, sreće i uspeha u predstojećoj 2008. godini!

Iskreno vaš poslovni bloger,

Miodrag Ranisavljević

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>