Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

Blog poslovnisoftver.net logo

2007 Blog utisci

Shares

bloglogoVeoma uspešna godina za poslovni softver BLOG! Ovo je ukratkо. Ko želi detalje neka nastavi da čita :) .

Iako nije bilo ni jednog posta u decembru stariji tekstovi nisu prestajali da privlače nove posetioce. Najčitaniji tekstovi u decembru, ali i u celoj protekloj 2007. godini su serijal o greškama pri izboru poslovnog softvera  i serijal proceni poslovni softver. Razumljivo je i povećano interesovanje za ova dva serijala, s obzirom da je decembar kraj fiskalne godine i da se tada uglavnom korisnici poslovnog softvera odlučuju za nadogradnju ili promenu postojećeg poslovnog softvera. Nadam se da su tekstovi čitaocima bloga pomogli u odluci. Mogu samo da  najavim da će ih biti još.

Na osnovu pisanja na blogu, ali i autorovog prethodnog iskustva, ostvarena je saradnja sa časopisom Mikro. Za Mikro PCWorld su u 2007 godini objavljena tri teksta. Autor je bio prvi bloger na listi medija PR agencije MCCann Erickson povodom dana otvorenih vrata u kompaniji MK Group. Povodom ovog događaja o blogu se pisalo i u Taboo magazinu u nedeljnim vestima br.23.

U pripremi je saradnja sa kompanijom Veza d.o.o. na temu poslovne edukacije iz oblasti elektronskog poslovanja.

Sajt Poslovni softver je probio sve razumne rokove, ali kao što piše u najavi: “Radimo brzo! Čitamo se uskoro“. Milica Sekulić radi na izgledu sajta što znači da će sajt izgledati lepo. Nadam se da će i sadržaj biti podjednako dopadljiv i koristan. *Ovom prilikom pozivam proizvođače poslovnog softvera (koji u ove praznične dane čitaju ovaj blog, naravno :) ) da dostave materijal koji bi želeli da se nađe na sajtu, ili da se jave radi preciznijeg dogovora.

Od nove godine, biće moguće i reklamirati se i na blogu i na sajtu. O tome i inspiraciji za takvu akciju detaljnije u nekom od sledećih članaka.

Želim vam puno zdravlja, sreće i uspeha u predstojećoj 2008. godini!

Iskreno vaš poslovni bloger,

Miodrag Ranisavljević

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”