Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

Sinergija 08

Shares
Vreme čitanja: 2 minuta

Sinergija je za proteklih sedam godina izrasla u najveću i najugledniju IT konferenciju u regionu jugoistočne Evrope.

Na Sinergiji 08, u Master Centru u Novom Sadu, od 14. do 17. oktobra, očekuje se više od hiljadu IT profesionalaca iz zemlje i regiona, koji će na preko 100 predavanja imati prilike da čuju sve o najnovijim kretanjima na tržištu informacionih tehnologija.

sinergijaOd 2001. godine, kada je u beogradskom Sava Centru održana prva Sinergija, ova Microsoftova konferencija je porasla i sazrela. Usavršili smo njen fokus, format i sadržaj. Postala je simbol našeg prisustva na lokalnom tržištu, i ne samo to. Sa rastućim uticajem na lokalno IT okruženje, Sinergija je postala sinonim za inovacije i edukaciju. Njen zadatak je da nastavi sa razvojem regionalnog IT tržišta i sa približavanjem novih tehnologija, kako partnerskim firmama, tako i svim onim korisnicima koji su u Sinergiji prepoznali dobro mesto za pronalaženje informacija i otkrivanje pravih vrednosti informacionih tehnologija.

Saznajte sve – na jednom mestu

Sinergija je idealno okruženje za učenje, razmenu mišljenja i druženje sa kolegama iz struke. Naše tradicionalne hands on laboratorije pružaju vam priliku da na licu mesta isprobate najnovija softverska rešenja i tehnologije. Najzad, Sinergija je i prilika za opuštanje – prateći sadrzaji i ove godine zauzimaju značajno mesto u našoj agendi.
Budite deo pokretačke snage

Ove godine, pod sloganom “Where IT all comes together”, nastavljamo istim putem. IT je pokretačka snaga na mnogim tržištima, a naša želja je da to postane i ovde. Zato očekujemo da nam se na tom putu pridružite.

Sinergija 08 tim

Interesatna predavanja u vezi sa poslovnim softverom održaće se i ove godine na Sinergiji. Izdvojio bih predavanje u vezi sa MS Dynamics rešenjima, kao i predavanja na temu poslovnog izveštavanja (BI – Business Intelligence).

MS Dynamics – poslovna rešenja

U okviru ove grupe predavanja biće obuhvaćene sesije koje će pokazati prednosti proizvoda iz familije Microsoft Dynamics, i kako se ovi proizvodi integrišu u kompletnu Microsoft platformu.

Biće pokazana:

Nova ERP poslovna rešenja:

 • Microsoft Dynamics NAV 5.0 SP1
 • Microsoft Dynamics AX 2009

Microsoft CRM rešenja i uspešne implemetacije:

 • Microsoft Dynamics CRM 4.0

Poslovno informisanje – Business Intelligence (BI)

Grupa predavanja koja obuhvata sve aspekte integracije, analize i pripreme podataka korišćenjem BI rešenja, korisničkih alata i aplikacija.

Ovo je prava grupa za vas ukoliko ste neko ko želi da usavrši svoje veštine u razvoju, primeni i implementaciji Microsoftovih Business Intelligence rešenja.

Sesije će pokriti najzanimljivije aspekte korišćenja

Microsoft SQL Servera 2005 i 2008 i servisa poput

 • Integration,
 • Analysis and
 • Reporting Services,

Microsoft Performance Point Servera 2007

 • Monitoring,
 • Analysis i
 • Planning i

2007 Microsoft Office Systema, uključujući

 • Microsoft Office Excel,
 • Excel Services i
 • Microsoft Office SharePoint Server.

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>