Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

Sinergija ’07 – Speed of Change

Shares
Vreme čitanja: < 1 minut

Završila se još jedna Sinergija. Ovaj put pod sloganom Speed of Change simbolično nagoveštava zamah promena koje se dešavaju na domaćoj IT i biznis sceni. Zaista događaj koji ne bi trebalo propustiti, čak iako niste ljubitelj Microsoftovih rešenja. Dosta novina, pregršt zanimljivih predavanja, a pre svega odlično druženje u prijatom ambijentu Master Centra u Novom Sadu.

Meni lično, s obzirom na tematiku bloga, su bila interesantna predavanja na temu poslovnih rešenja i poslovnog softvera, a naročito predstavljanje Microsoftovog rešenja za mala i srednja preduzeća – NavExpress. Jako interesatno predavanje na kojem su se mogla čuti i iskustva iz prve ruke korisnika ovog rešenja: firme Eucom d.o.o. i firme deployIT.ms.

Detaljniji prikaz NavExpress-a biće objavljen u decembarskom broju časopisa Mikro.

Rez na fotografije sa Sinergije ’07:

Sinergija ’07

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>