Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

SAP World Tour 08

Shares
Vreme čitanja: 4 minuta

SAP World Tour 08 – poslovni događaj godine 24. septembra u Beogradu

SAP_WorldTour08SAP World Tour konferencija je poslovni događaj godine kompanije SAP. To je najvažniji događaj putem kojeg se ostvaruje neposredan kontakt s privrednicima – i sa postojećim i sa potencijalnim korisnicima SAP poslovnih rešenja i predstavljaju im se najnovija dostignuća u ovoj oblasti. SAP World Tour 08 održaće se u Beogradu, u hotelu Hyatt Regency, 24. septembra u organizaciji kompanije SAP West Balkans.

Strateški značaj SAP World Tour konferencije ogleda se u tome što SAP kroz doprinos unapređenju performansi preduzeća, dugoročno doprinosi i unapređenju performansi celokupne privrede i to je ono što je veoma značajno za svaku privredu a pogotovo za našu koja tek treba da uhvati korak sa oštrom konkurencijom iz sveta. Najzad, SAP World Tour doprinosi i razvoju i unapređenju tržišta softvera.

Iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana okupiće se 300 vlasnika, direktora i menadžera da čuje od najboljih SAP eksperata iz celog sveta – odabranih specijalista za privrede u razvoju kao što je upravo naša, kao i od SAP analitičara i partnera, koje su nove strategije, nove ideje i nove mogućnosti za ostvarenje profitabilnosti, efikasnosti i razvoja preduzeća, odnosno za ostvarenje konkurentskih prednosti u uslovima sve bržih promena u poslovanju.

Specifičnost ovogodišnje SAP World Tour konferencije biće posebne prezentacije za različite vrste industrija. SAP shvata da ne postoji univerzalno poslovno rešenje koje bi na podjednako dobar način zadovoljilo potrebe korisnika u svim industrijskim granama i zbog toga je SAP razvio i usavršio posebna rešenja za više od 25 specifičnih industrija. Na ovogodišnjoj SAP World Tour konferenciji u Beogradu biće predstavljene mogućnosti koje nude SAP rešenja upravo za one industrijske oblasti koje su najzastupljenije u Srbiji ili koje se kod nas ubrzano razvijaju. To su: proizvodnja robe široke potrošnje, proizvodnja poluproizvoda, trgovina na veliko i malo i rešenja za javna i javna komunalna preduzeća. Posebna sesija – Top menadžment, predviđena je za najviše rukovodioce kompanija i na njoj će biti prezentovane mogućnosti koje pruža SAP rešenje za postizanje finansijske izvrsnosti u poslovanju, koje se ogleda u unapređenom, bržem i urednijem finansijskom izveštavanju, ubrzanju protoka novca i stvaranju mogućnosti da se zahvaljujući kvalitetnim i pravovremenim informacijama efikasno izvršava poslovna strategija preduzeća. Takođe, najvišim rukovodiocima kompanija na Top menadžment sesiji biće predstavljeno i SAP rešenje za unapređenje odnosa s kupcima.

Osnovni cilj kompanije SAP jeste da SAP World Tour konferencijom doprinese podizanju svesti o značaju i neophodnosti primene najboljih svetskih rešenja u oblasti poslovnog softvera radi unapređenja poslovanja, jer to je jedan od uslova za ravnopravan ulazak naših preduzeća u trku sa moćnim konkurentima iz sveta. Cilj je da vodeći privrednici u Srbiji i regionu od najvećih SAP eksperata, analitičara i partnera, saznaju koje su prednosti primene poslovnih softvera zasnovanih na najboljoj svetskoj praksi, odnosno rešenja izgrađenih na ekspertizi za određene industrijske oblasti koju je postigao SAP. Cilj je da saznaju koje se sve konkurentske prednosti mogu ostvariti primenom SAP softvera, da im bude prezentovano zbog čega vodeće svetske kompanije koriste SAP rešenja, dakle vodeće a ne samo najveće kompanije – što je vrlo važno.

Posebna prezentacija poslovnog rešenja za manja i srednja preduzeća u Srbiji na SAP® World Tour 08 konferenciji u Beogradu.sapBAIO

Posebno mesto na SAP World Tour konferenciji zauzeće prezentacija i demonstracija mogućnosti SAP® Business All-in-One poslovnog rešenja namenjenog manjim i srednjim preduzećima. SAP Business All-in-One predstavlja fleksibilno poslovno rešenje kreirano u skladu s potrebama korisnika, koje se prema njihovim zahtevima može podesiti ili proširiti. Da bi se kupcima obezbedila opsežna funkcionalnost, specifična za svaku industrijsku granu, u razvoju ovog softverskog paketa korišćena su najbolja iskustva iz prakse kompanije SAP.

SAP Business All-in-One izgrađen je na već dokazanoj SAP® ERP aplikaciji i osmišljen tako da zadovolji sve potrebe kupaca koji moraju da usklade i prilagode sofisticirane poslovne procese s promenama i povećanjem obima poslovanja – i može se implementirati za samo nekoliko meseci. Ovo je idealno rešenje za sve kompanije koje pripadaju segmentu malih i srednjih preduzeća, a pri tom imaju veliki broj transakcija, zahtevne strukture finansijskog izveštavanja i distribuirane operacije.
Rešenje sadrži bogatu poslovnu funkcionalnost po kojoj je SAP poznat, ali je unapred konfigurisano i upakovano tako da odgovara specifičnoj veličini i potrebi kompanije, vrsti industrijske grane, državi i složenosti poslovanja. Ovaj pristup olakšava malim i srednjim preduzećima da implementiraju rešenje čak i u periodu od nekoliko nedelja, a čini ga pristupačnim i za održavanje. Instalira se na lokaciji korisnika.
Osim što isporučuje rešenje, SAP obezbeđuje i metodologije i alate za implementiranje, instalaciju i izlazak na tržište s novim softverskim rešenjem. Ova metodologija i alati rezultat su iskustva u radu s 29.000 kupaca iz malih i srednjih preduzeća i oko 2.400 partnera širom sveta. To nisu jednostavno smanjena rešenja koja eliminišu funkcionalnost iz softvera pune veličine da bi se smestila na tržište srednjih preduzeća. Reč je o rešenjima prilagođenim kupcima s tržišta srednjih preduzeća uz pomoć najboljih iskustava iz industrijske grane i fleksibilnog prilagođavanja softvera u skladu s rastom i razvojem poslovanja.

Brojni sponzori

Dijamantski sponzor SAP World Tour 08 događaja u Beogradu je kompanija S&T Srbija, jedini zlatni SAP partner na prostoru Zapadnog Balkana. Zlatni sponzor konferencije je kompanija B4B, a ostali sponzori su Siemens IT Solutions & Services i KING-ICT. Sponzor specijalnih nagrada je kompanija HP.

O širem značaju SAP World Tour 08 konferencije govori i veliko interesovanje vodećih poslovnih magazina u Srbiji za ovaj skup. Medijski prijatelji SAP World Tour 08 događaja su Ekonomist magazin, Ekonometar i Magazin Biznis, Biznis i finansije, Profit magazin, Jisa Info magazin, ITTV produkcija i TV Avala – kroz Vesti i emisiju Poslovni dan.

Više informacija, uključujući i formular za prijavu za učešće na događaju možete pronaći na web stranicama posvećenim SAP World Tour 08 konferenciji.

sap_bestrun

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>