PoslovniSoftver.net
Shares

Analiza: Veb nastup ponuđača poslovnog softvera u Srbiji 2014

Kvalitetna i na vreme plasirana informacija je jedina koja donosi novac u današnje vreme. Koliko je ova teorija primenljiva u praksi ponuđača poslovnog softvera u Srbiji? I šta potencijalni kupci poslovnog softvera mogu naći na sajtovima ponuđača?

6. korak – Odluka – na šta obratiti pažnju

Vreme čitanja: 3 minuta

Kada ste odgledali prezentacije i suzili izbor na 1 ili 2 potencijalne softverske kompanije (ili rešenja) vreme je da se detaljnije posvetite analizi svake ponaosob da biste prikupili dodatne informacije koje su vam potrebne za donošenje finalne odluke. Ovde se može izdvojiti šest ključnih faktora koje utiču na konačnu odluku.

Faktor #1 – Moduli i funkcionalnosti

Funkcionalnost softvera jeste najvažniji kriterijum koji morate analizirati kada razmatrate raspoložive opcije. Preporuka je da pređete ponovo spisak zahteva i ključnih kriterijuma i specifičnosti i da se fokusirate upravo na njih prilikom analize. Uprednim pregledom vaših zahteva i mogućnosti softvera naći ćete stepen podudarnosti. Što je stepen podudarnosti veći, bliže ste odluci. Ipak, ovo nije jedini, a ni presudan faktor.

Faktor #2 – Softverska kompanija

Imajte u vidu da ne kupujete samo softver. Kupujete, zapravo, ulazite u dugoročno partnerstvo sa softverskom kompanijom koju izaberete i koja će ubuduće podržavati i unapređivati softver dodajući nove opcije, funkcionalnosti i module radi stvaranja dodatne vrednosti za svoje korisnike. To je bar osnovna ideja dugoročnog partnerstva. U tom svetlu, trebalo bi da znate u kom smeru softverska kompanija ide i kakva su njihova razmišljanja na temu budućeg razvoja – Da li se to poklapa sa vašom vizijom? Da li će unapređivati softver na način koji je vama interesantan ili može biti interesantan?

Osnovna ideja jeste da kada razmišljate o dugoročnom partnerstvu imate na umu i “snagu” softverske kompanije i njenu istoriju, kako bi ste procenili da li softverska kompanija ima snage, finansija, resursa i sl. kako bi u budućnosti nastavila sa održavanjem i unapređenjem softvera koji kupujete. Inače, možete doći u situaciju da silom prilika menjate softver (neplanirano).

Faktor #3 – Implementacioni partner

Izbor adekvatnog implementacionog partnera je isto onoliko važno koliko i izbor softvera sa pravim funkcionalnostima. Oni će biti vaši partneri i „saborci“ u procesu implementacije softvera. U tom smislu, moraju imati relevantno iskustvo sa softverom koji implementiraju i sličnim kompanijama. Čak iako se pokaže da je softver pravi za vas, možete ga slobodno eliminisati ukoliko ne možete pronaći adekvatnog implementacionog partnera (toliko je važno!).

Mnoga rešenja se prodaju i implementiraju preko partnerske mreže i to znači da ćete morati da izaberete partnera pre nego počnete sa analizom samog softvera.

Faktor #4 – Održavanje i podrška

Faktor koji svakako treba uzeti u obzir jeste oodržavanje softvera i podrška.  Skoro po pravilu možete očekivati da godišnje održavanje softvera (nove verzije) koštaju između 15-25% od vrednosti licenci. Ova naknada vam daje pravo na nove verzije softvera i često, ali ne uvek određeni nivo podrške. Razmotrite da li je ovo adekvatno za vas. Provera i razgovor sa referentnim korisnicima pomažu da odredite da li su trenutni korisnici softverske kompanije zadovoljni sa razvojem i podrškom za softver.

Faktor #5 – Tehnologija

Tehnologija nije presudna, ali je važna. Važno je da softver koji izaberete ne bude tehnološki prevaziđen ili zastareo, ali ne i da bude najnoviji i eksperimentalni. Proverena rešenja u praksi su uvek dobar pokazatelj, ali i mogućnost softverske kompanije da prati skorašnja tehnološka unapređenja. Ako pogledate unazad iznenadili biste se koliko je najnovijih tehnologija otišlo u zaborav i koliko je “outsajderskih” tehnologija zapravo postalo veoma važno. Naravno, teško je predviđati budućnost, ali treba razmisliti i o tehnološkim trendovima koji će biti aktuelni i budućnosti.

Faktor #6 – Ukupni troškovi

Fokus treba da bude na ukupnim troškovima instalacije, korišćenja i održavanja softvera, a ne samo na potencijalni popust koji možete ostvariti na cenu licenci. Ovde samo kratak podsetnik, a detaljnije u tekstu ovde. Postoje 3 glavne komponente inicijalnog troška koji trebate razmotriti.: softverske licenci (ili ugovor o nivou usluga SLA – za Cloud rešenja), održavanje i unapređenje softvera i implementacija.  Trebalo bi da analizirate troškove u sledećih 5 do 7 godina da biste razumeli dugoročne troškove rešenja.

Na ove faktore svakako treba obratiti pažnju prilikom donošenja konačne odluke, a vrlo je moguće je da ćete u svojoj potrazi za adekvatnim rešenjem otkriti još neke.

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

Izveštaj: Poslovni softver u Srbiji 2014

Poslovni softver i rešenja već odavno predstavljaju osnov za efikasno upravljanje poslovanjem. Cloud je sve bliže i više ne predstavlja samo svetski trend, već se i na našem tržištu pojavljuje sve više i više rešenja ovog tipa.

Preuzmi izveštaj!
>