PoslovniSoftver.net
Shares

Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

Poslovni softver u Srbiji 2014

Vreme čitanja: 2 minuta

Poštovane kolege,

PSNET_Pregled_poslovnog_softvera_Srbija_2014Pred vama se nalazi rezultat analize tržišta poslovnog softvera u Srbiji 2014. godine. Analiza je obuhvatila preko 100 proizvođača poslovnog softvera. Rezultate analize i izveštaj možete preuzeti i pročitati u celosti (kako je i obećano) klikom na link ispod teksta.

Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim svim proizvođačima poslovnog softvera koji su odvojili svoje dragoceno vreme i popunili upitnik. Bez njih ovo istraživanje ne bi imalo nikakvog smisla. Takođe, zahvaljujem se i proizvođačima softvera koji su izrazili podršku ovom istraživanju i analizi.

Na 34 strane ovog izveštaja saznaćete:

  • Koliko se kompanija bavi poslovnim softverom? Kakva je struktura zaposlenih i kakva je raspodela prihoda?
  • Koje su najzastupljenije tehnologije i koliko proizvođači poslovnog softvera prate globalne trendove?
  • Kome su rešenja primarno namenjena, na koji način se licenciraju i distribuiraju?
  • Kakav je način isporuke nadogradnji i kakva je dinamika izlaženja novih verzija poslovnog softvera?
  • Koliko brzo se otklanjaju kritične greške?
  • … i još mnogo toga!

Svakako ovo nije kraj.

U budućnosti će posebno biti interesantno nastaviti sa analizom ukrštanjem podataka i pružanjem dodatnih uvida u teme koje ovom analizom nisu obuhvaćene. Takvi uvidi mogu biti od značaja, kada se govori o optimizaciji pojedinih oblasti, a prostora za unapređenje svakako ima!

Sažetak ovog izveštaja možete pročitati u časopisu PC Press #216 (strana 82)

 

PSNET_Pregled_poslovnog_softvera_Srbija_2014_cta2

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

  • NikolaS says:

    Vrlo korisni podaci. Svaka čast na trudu.

  • >