Analiza: Veb nastup ponuđača poslovnog softvera u Srbiji 2014

Kvalitetna i na vreme plasirana informacija je jedina koja donosi novac u današnje vreme. Koliko je ova teorija primenljiva u praksi ponuđača poslovnog softvera u Srbiji? I šta potencijalni kupci poslovnog softvera mogu naći na sajtovima ponuđača?

“Magični” softver!

Vreme čitanja: < 1 minut

magic_potionU prevodu: sa ovim programom ću “popraviti” poslovne procese i pokriti svoju lošu organizaciju. Nije nego…

Program koji kupite može Vam pomoći da se fokusirate na probleme koje imate u poslovnim procesima u Vašoj organizaciji, ali nijedan program ih neće popraviti. Postojaće iluzija da se nešto uradilo, ali se zapravo ništa nije popravilo.

Dobar softver se dobro i lako implementira u dobro organizovanim firmama iz nekoliko razloga:

  • sposoban tim i dobra podrška
  • tim koji implementira softver ima ovlašćenja da brzo donosi odluke
  • usredsređenost na rešavanje problema
  • korišćenje punog potencijala novih tehnologija
  • nagrađivanje tima
  • posvećenost obuci korisnika
  • znanje da se iskoristi pun potencijal softvera kao alata koji će pomoći u ostvarivanju poslovnih ciljeva

Ne postoji “magični” ili magični softver koji će Vam sam od sebe rešiti probleme. Svaki softver zahteva vreme, dobru organizaciju, pravilnu implementaciju i iznad svega sposobne ljude (tim).

Bez dobro organizovanog poslovanja nema ni elektronskog poslovanja.

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

Izveštaj: Poslovni softver u Srbiji 2014

Poslovni softver i rešenja već odavno predstavljaju osnov za efikasno upravljanje poslovanjem. Cloud je sve bliže i više ne predstavlja samo svetski trend, već se i na našem tržištu pojavljuje sve više i više rešenja ovog tipa.

Preuzmi izveštaj!
>