Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

Korisno: KnowledgeCentar.rs – znanje i veštine za elektronsko poslovanje

Vreme čitanja: 3 minuta

Dozvolite da vam “ukradem” nekoliko minuta vašeg dragocenog vremena i predstavim jedan novi projekat na kom aktivno radim poslednjih 6 meseci!

Pre nego što dođem do DETALJNIJEG predstavljanja projekta:

  • Da li ste i vi u dilemi u vezi sa brojnim pitanjima koja se tiču poslovanja i informacionih tehnologija?
  • Da li često osećate da se nalazite u “vrzinom kolu” i ne znate kome da se obratite za pomoć?
  • Da li da se posavetujete sa firmom koja pruža IT podršku, sa nekom konsultatskom firmom ili da jednostavno pokušate da rešite problem pretraživanjem interneta putem Google pretraživača?

Činjenica je da se “niko nije naučen rodio” i koliko god znanja imali o nekoj oblasti, jako je teško (praktično nemoguće!) da znate sve! Google zvuči kao razumno rešenje, ali za bilo koji pojam daje nekoliko stotina hiljada ili miliona rezultata… Prvo, sve to treba pregledati, pročitati, utvrditi koji od tih rezultata su relevantni za vaše poslovanje i tek onda pokušati izvući neki zaključak i doneti poslovnu odluku, zar ne? Da ne pominjem činjenicu da većina vlasnika i menadžera kompanija nema baš toliko slobodnog vremena da “gugla”, filtrira i analizira tih tričavih par stotina hiljada rezultata.

,,Vreme je novac.’’

Poslovni ljudi, često, nemaju vremena za google pretraživanje jer uvek ima nešto što je goruće, aktuelno ili hitno. Internet je sjajan i omogućava svakom pojedincu da izrazi svoje mišljenje na temu koja ga zanima. Ipak, koliko ljudi toliko i mišljenja… i to može biti problem. Naročito kada je u pitanju donošenje poslovnih odluka. Često se na internetu mogu naći dezinformacije ili poluinformacije koje je zatim potrebno dodatno proveravati i sl.

Nepreciznost i neproverenost informacija nije baš poželjna stavka u modernom poslovanju!

Dodatno, česta pojava na internetu su: nebitne vesti bombastičnih naslova. Ima ih na svakom koraku.

Sve to zna dosta da iritira, pogotovo ako ste rešili da saznate nešto što bi vam koristilo, ali vam ovakve stvari odvlače pažnju i dekoncentrišu vas.

Zbog svega toga i mnogo drugih razloga, a upoznati najčešćim pitanjima i problemima koji muče savremene poslovne ljude, odlučili smo da napravimo projekat:

KnowledgeCenter.rs – kao rastuću savremenu zbirku znanja i veština za elektronsko, savremenom poslovanje (u prigodnom formatu: Webinar)!

Ideja je da se sve ključne stavke modernog poslovanja i primene najnovijih IT trendova nađu na jednom mestu, tematski obrađene, sažvakane i u prigodnom formatu predstavljene svima koji imaju slične probleme i dileme.

Teme nastaju stalnim kontaktom sa kompanijama i prepoznavanjem onoga što ih najviše muči i zašta sami nemaju dovoljno vremena. Za OZBILJNO SMANJENJE lutanja google-om u potrazi za odgovorima, potrudili smo se da za vas obradimo i prikupimo tačne i proverene informacije u vidu tekstova, e-vodiča, webinara i video snimaka.

Knowledgecenter.rs je zajednički projekat kompanije Uridium i sajta PoslovniSoftver.net kao odgovor na rastuću potrebu vlasnika, direktora i menadžera malih i srednjih preduzeća za jednostavnim, kvalitetnim, korisnim, upotrebljivim i primenljivim poslovnim znanjem iz oblasti informacionih tehnologija.

Topla preporuka je da posetite sajt http://www.knowledgecenter.rs/ i sami proverite! Vidimo se!

Takođe, pozivam vas da pogledate neke od iWebinara koji su u pripremi:

12 razloga zašto su e-fakture neophodne u poslovanju (partner: Halcom)

iWebinar_KC_12razloga_efakture

Azure – moderan oblak na svim uređajima (partner: Microsoft)

iWebinarAzure_KC_Logo

Dodatno, možda će vas zanimati i teme koje smo do sada obradili, a tiču se:

Vidimo se i čujemo na iWebinarima (i je od inteligentno)

LOGO_Business_Template_Know

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>