Vodič: Poslovni softver u oblaku

U poslednjih nekoliko godina primetan je trend pojavljivanja Cloud rešenja za mnoge oblasti, a posebno u domenu poslovnog softvera.

Da li je Cloud poslovni softver, rešenje za vašu kompaniju?

Pregled poslovnog softvera u Srbiji 2014

Vreme čitanja: 2 minuta

Poštovane kolege,

Poslovni softver i rešenja već odavno predstavljaju osnov za efikasno upravljanje poslovanjem. Cloud je sve bliže i više ne predstavlja samo svetski trend, već se i na našem tržištu pojavljuje sve više i više rešenja ovog tipa.

Tržište poslovnog softvera konstantno raste u poslednjih 10 godina. Ipak, po istraživanju Republičkog zavoda za statistiku samo 10,8% kompanija su tokom 2013 upotrebljavale ERP ili neki sličan softver. Po svim pokazateljima očekuje se ekspanzija tržišta poslovnog softvera kako se približavamo Evropskoj uniji i po procenama www.businessmonitor.com/serbia očekivani rast će do 2017. godine biti oko 8,9%.

2014_upitnik_psnetKako su očekivanja tržišta kao i znanje korisnika o potrebama organizacija za poslovnim softverom i uopšte o načinu kupovine, implementacije i održavanja poslovnog softvera porasle odlučili smo se da napravimo pregled trenutnog stanja i ponude poslovnog softvera kako bismo postojećim i budućim korisnicima poslovnog softvera predstavili rešenja koja im mogu pomoći u obavljanju svakodnevnih poslovnih aktivnosti.

Upitnik je zamišljene tako da za popunjavanje ne treba više od 5 minuta vremena!

Veb sajt PoslovniSoftver.net poslovnim korisnicima pruža informacije iz sveta poslovnog softvera. Da bi ove informacije bile što preciznije, da bi se korisnicima pružio što precizniji pregled aktuelnih rešenja i ponude poslovnog softvera kao i da bi  proizvođačima softvera pružili informacije o eventualnim zainteresovanim korisnicima pozivamo vas da popunite anketu i na taj način pomognete izradi ovog pregleda. Sve firme koje popune anketu pojaviće se u tzv. whitepaper-u koji prikazuje presek ponude poslovnog softvera i rešenja kao izvor informacija.

Upitnik je zamišljen tako da obuhvati realnu sliku tržišta, a bez da otkriva bilo koje potencijalno poverljive podatke o kompaniji.

Ovaj whitepaper biće slobodan za distribuciju.

Hvala unapred!

Miodrag Ranisavljević
PoslovniSoftver.net

About the Author Miodrag Ranisavljević

Umesto biografije Redefinisan i izbrušen pogled na softver. Korisnici i programeri. Artisti i modeli. Večita borba ideje i realizacije. Korisnik hoće jedno, programeri tvrde da je neizvodljivo, a knjigovođi ne odgovara zakonski aspekt. Kako usaglasiti različite interese korisnika, programera i sve to upakovati u zakonsku formu? Operativa ili knjigovodstvo, šta je Vama važnije? Posebni programi, integrisan sistem, transferi, kopiranje, prekucavanje. Da li komplikujemo jednostavno ili jednostavno mora komplikovano? Da li je Marfi u pravu kada kaže da ni jedan pravi problem nema rešenje. Krenimo zato od početka jer sudeći po Parouzziju: “Ako loše startuješ, nevolje rastu eksponencijalno”

>